Meny Stäng

Tre spartips för att få ner kostnaderna

Har du höga utgifter varje månad? Du kanske känner att det är svårt att få ihop det ekonomiska? Då har du hittat helt rätt, i denna artikel kommer du få ta del av tre stycken tips för att få ner dina kostnader och börja spara dina pengar istället.

Samla lån & krediter

Har du många lån och krediter? Då kan det vara bra att se över om du kan få ett större lån så att du kan betala bort alla dina andra lån och krediter. När du ska ta ett större lån så ska du försöka hitta ett med så låg ränta som möjligt. Vanligtvis är det väldigt höga räntor på små krediter så det blir väldigt mycket pengar som går till spillo på dom.

Handla mat

En stor del av din ekonomi kan gå åt till just mat. Då kommer vi till den stora frågan, hur kan du sänka dina matkostnader? Svaret på det är att du aldrig ska handla när du är hungrig för då blir det lätt att du köper saker du egentligen inte behöver. Sen är det viktigt att jämföra priser på varorna du köper. Till exempel är det oftast billigare att handla på Willys än vad det är att handla på Coop. Det finns även många olika märken av samma produkt så kolla vilken produkt som blir billigast jämt emot mängden mat du får ifrån den.

Fordon

Du kanske har en bil eller ett annat fordon för att kunna åka dit du ska? Du kan spara massvis med pengar på att sälja ditt fordon och välja att åka kollektivt istället. På till exempel en bil så kostar det med skatt och försäkring, det blir säkert runt 4000 kr om året eller mer. Sen kostar det även att tanka bilen. Om du väljer att åka kollektivt så betalar du endast för just den resan du gör eller om du åker mycket så kan du köpa ett buss- eller tågkort för hela månaden.

Sammanfattning

Det finns många saker som du kan göra för att få ned kostnaderna. Bland annat så kan du ta ett lite större lån som du betalar av alla smålån med, men då är det viktigt att du letar efter ett lån med låg ränta. En annan bra sak är att dra ned på sina matkostnader. Du kanske inte behöver köpa den dyraste produkten utan du kan istället köra på den lite billigare.