Meny Stäng

Smslån utan uc

Smslån utan UC

Idag är det inte några svårigheter att ta ett smslån utan UC. För att bara nämna lite kort så står UC för Upplysningscentralen och deras syfte är att genomföra kreditupplysningar när en låneansökan har gjorts. En UC beskriver alltså kreditvärdigheten för den personen som ansöker om lånet. Bara genom att ha många UC-förfrågningar så påverkas ens kreditvärdighet negativt då samtliga förfrågningar som genomförs registreras hos UC. Detta är som sagt endast vad som gäller om det är UC som genomför en kreditupplysning, men idag finns det många andra kreditupplysningsbolag.

En kreditförfrågan finns registrerad i 12 månader

Något som alltid är bra att tänka på är att i största möjliga mån undvika kreditförfrågningar hos UC, då det i framtiden kan medför svårigheter för beviljade lån hos exempelvis banker. Att poängtera är också att en kreditförfrågan finns registrerad i 12 månader innan den försvinner. Innan man tar ett smslån kan man ofta se, när man jämför olika lån, vilket kreditupplysningsbolag som kommer att användas. Två återkommande företag som idag beskrivs som vanliga är Bisnode och Creditsafe. Om man tar ett smslån och en kreditupplysning görs genom exempelvis Bisnode eller Creditsafe är det inget som kommer att synas vid framtida krediter eller lån.

En kreditförfrågan finns registrerad i 12 månader

Att ta ett smslån utan UC fungerar egentligen precis på samma sätt som att ta ett lån med UC, när man ser till att ta lån online då man vanligtvis ansöker om lånet med hjälp av Bank-ID. Tar man istället ett lån via banken så skiljer det sig åt, då man i många fall först och främst behöver ansöka om ett lånelöfte innan en ansökan om lån kan genomföras, men det är vanligast när det gäller bostadslån. Men, det finns fortfarande några saker som skiljer sig om lånet tas med eller utan UC, bland annat så är det oftast lägre belopp som man kan låna när man tar ett lån utan UC, upp till cirka 50 000 kronor brukar lånesumman ligga på. Sedan finns det också ett antal kriterier som måste uppfyllas för att lånet ska beviljas och godkännas och det är att man är folkbokförd i Sverige, är över 18 år samt att man har en årsinkomst runt omkring 110 000 kronor. Oavsett vilket kreditupplysningsbolag som används så finns det i Sverige idag en lag som medför att en kreditprövning ska genomföras på samtliga långivare.

Kolla upp lån och effektiv ränta

Viktigt att nämna är att det enbart är kreditupplysningarna som inte går att se hos andra kreditupplysningsbolag däremot kommer samtliga skulder som finns registrerade alltid att synas i samtliga register. Skulder syns alltså alltid oavsett om en UC har nyttjats eller inte i samband med att lånet beviljas. Därmed är det viktigt att alltid se över och läsa på om varje lån gällande bland annat effektiv ränta, för att på så vis undvika alldeles för dyra lån. Något att rekommendera är att aldrig ta ett smslån om man inte vet med sig att man kan betala av hela lånet inom en snar framtid, för att på så vis bli av med skulden om ett annat lån önskas tas.

Kolla upp lån och effektiv ränta

Smslån som genomförs utan UC är idag ett av de lån som beviljar lån trots att man som långivare har betalningsanmärkningar. Anledningen till detta är att lån som tas utan UC har lägre krav än vad exempelvis en bank har för att bevilja lån. Med detta sagt kan man förklara det som att kreditbolagen som lånar ut pengar utan UC ser till största del till långivarens framtida betalningsförmåga snarare än kredithistoriken, om det finns en sådan. Därmed kan kreditbolagen i de flesta fall bevilja lån till personer som i dagsläget har betalningsanmärkningar.