Meny Stäng

Låneföretag

Den som har funderat på att ta ett lån vid något tillfälle har troligen också börjat undersöka hur det ser ut på lånemarknaden. Det man då brukar upptäcka väldigt snabbt är att det idag finns väldigt många låneföretag på marknaden. Dels är det de traditionella bankerna som erbjuder lån från cirka 30 000 kronor och upp till 600 000 kronor, och dels är det företag som erbjuder små snabba konsumtionslån. Det finns även låneföretag som främst fokuserar på lån i mellanklassen, det vill säga lån från 20 000 kronor och upp till 200 000 kronor.

Lista över svenska låneföretag:

Exempel på låneföretag som använder creditsafe:

  • Ferratum
  • Smspengar
  • Vivus
  • Expresskredit
  • Daypay

Svårt att välja låneföretag

Det finns naturligtvis både fördelar och nackdelar med att det finns så många låneföretag. En fördel är att det är lättare för de allra flesta att hitta en långivare som är beredd att bevilja deras lån. de små lånen är vanligtvis enklare att bli beviljad eftersom risken för långivaren är mindre. Den ökade mängden långivare gör också att konkurrensen mellan företagen ökar. Det kan i sin tur ge kunderna bättre villkor.

låneföretag

Nackdelen med mängden låneföretag är att det blir svårare att välja. Det kan ibland kännas som något av en djungel när man ser listan över alla banker och långivare. Först krävs en rejäl sortering så att du kan sortera bort de lån och långivare som inte är aktuella. Därefter behöver du sortera bort de långivare vars krav du inte uppfyller. När du sedan har gjort den sorteringen behöver du börja jämföra mer grundligt så att du kan försöka hitta fördelar och nackdelar med de återstående låneföretagen, för att på så sätt få fram vilken långivare som kan ge dig bästa lånet.

Vad bör jag titta efter?

För att gör det enklare att veta vilket låneföretag du bör välja kan det vara bra att veta några saker som det är bra att titta på. För det första bör du förstås titta efter omdömen på nätet om företaget. Det är viktigt att du väljer en långivare som fått till största delen positiva omdömen. Det bör dessutom vara ett företag som funnits i branschen ett tag, så att det går att utvärdera tidigare kunders upplevelser.

Vidare bör du titta på vilka lån som erbjuds. Hur mycket pengar kan du låna hos långivaren? Här gäller det naturligtvis att du väljer en långivare som erbjuder just den typ av lån som du behöver. Om du exempelvis behöver låna 300000 kronor är det en av de större bankerna du behöver vända dig till. Är det däremot 5000 kronor du behöver låna är en så kallad snabblångivare exakt vad du behöver. Olika långivare specialiserar sig på olika lån helt enkelt.

Vidare bör du naturligtvis titta på hur villkoren för lån ser ut hos de olika låneföretagen. Du bör titta på kostnader runtom lånet. Tillkommer det några uppläggningsavgifter? Går det bra att betala via autogiro? Hur ser den effektiva räntan ut? Leta efter lån med så låg effektiv ränta som möjligt och titta även hur amorteringstiden ser ut. Hur stor möjlighet har du själv att påverka? Hur dyrt kommer lånet att bli innan det är till fullo återbetalt?

Recension:
Låneföretag
Betygsatt av: ABCLånapengar.se ⚡
Betyg: 4.9/5