Meny Stäng

Smålån

Smålån används för att täcka upp för kortare ekonomiska svackor, oftast ett par dagar innan lönen kommer in på kontot.

Om du har många smålån finns det flera fördelar med att lösa dessa med hjälp av ett större lån:

1) För det första kan man ofta få ned sin räntekostnad på detta vis. Då man i regel betalar lägre räntor för större lån hos en seriös långivare, än för smålån hos t.ex. smslånföretag.
2) För det andra blir det lättare att se till så att man inte glömmer bort något som ska betalas, då man endast har ett enda lån att ta hand om, istället för flera.
3) Detta innebär givetvis mindre arbete för dig själv också.

Företag som erbjuder smålån:

Att man väljer att lösa smålån blir därför allt mer populärt, framför allt eftersom detta också är ett mycket vanligt råd som man kan få av alla som specialiserar sig på privatekonomi, och eftersom detta tillvägagångssätt även förespråkats i tv-program som t.ex. Lyxfällan.

Hur går man då tillväga om man vill göra detta?

Det första steget du måste ta är att sätta dig ned och räkna ihop hur stor din lånebörda är just nu. Detta gör du genom att helt enkelt räkna ihop alla skulder. I samband med att du gör detta bör du även skriva ned hur mycket du betalar för varje lån i dagsläget. På detta vis blir det nämligen lättare att jämföra dessa belopp med din kommande återbetalningssumma på det nya, större lånet, som du tar för att lösa dessa smålån.

smålån

Ett nytt lån

När du väl vet hur mycket du behöver ta i nytt lån för att lösa alla de mindre lånen, kan du börja leta efter en ny långivare. Det finns många lånjämförelsetjänster på Internet som kan hjälpa dig med detta, så ta gärna dessa till hjälp för att göra processen enklare och snabbare.

När du sedan vet vilken långivare som skulle vara mest lämplig för att lösa dina smålån hos, kontaktar du dem för att höra vilken din nya månadskostnad skulle vara. Se till så att denna månadskostnad verkligen är något du kan betala varje månad. Missade betalningar ofta leder till att man får betala extra, i form av förseningsavgifter och liknande, vilket de flesta förstås vill undvika. För de flesta brukar detta dock inte vara något problem, eftersom många smålån i regel har en högre sammanlagd månadskostnad än ett större lån.

Sist men inte minst måste du även läsa igenom villkoren för det nya lånet innan du ansöker om det. Att ta ett lån utan att ha läst villkoren är inte en bra ide, så fast det kanske känns tråkigt att läsa juridiska texter, är det ytterst viktigt att du inte slarvar med detta.

Recension:
Smålån
Betygsatt av: ABCLånapengar.se ⚡
Betyg: 4.8/5