Snabblån

Så kallade snabblån är otroligt populära idag, men detta innebär inte att alla bör ta dem. Istället passar snabblån för väldigt specifika situationer och tillfällen, och denna guide kommer att hjälpa dig att avgöra om ett snabblån kan vara en bra lösning för just dig eller inte.

Ansök om ett snabblån online:

När du ska ta ett snabblån bör du nämligen ställa dig själv följande frågor:

Hur länge vill du låna?
En viktig skillnad mellan snabblån och andra typer av lån är nämligen att snabblån har en lånetid på endast en månad i de flesta fall. Ibland kan återbetalningstiden dessutom vara kortare än så!
Man ska med anledning av detta endast ta snabblån i situationer där man endast behöver ett kortfristigt lån, behöver du låna pengar under en lång period är snabblån förmodligen inte för dig.

Hur mycket vill du låna?
Även när det gäller detta skiljer sig nämligen snabblån från en del andra lån, eftersom snabblån endast kan tas på mindre summor, som några tusenlappar. Är det stora summor man vill låna, bör man därför överväga andra lånealternativ.

De flesta snabblån ligger i spannet 2 000 till 5 000 kronor, även om både mindre och större summor är möjliga att låna hos en del lånegivare.

Snabblån

Hur snabbt behöver du ha pengarna?
Snabblån kännetecknas nämligen av, som man även hör på namnet, att man får dem snabbt. Det är t.ex. inte ovanligt att man får lånet man ansöker om utbetalt redan samma dag när man tar ett snabblån. Är det jätteviktigt för dig att du får pengarna snabbt, är ett snabblån förmodligen ett bra val.

Hur prismedveten är du?
Även om låneräntor i regel inte tas ut på snabblån betalar man nämligen en avgift för att ta dessa lån, och vissa av snabblåneföretagen tillämpar faktiskt ganska höga avgifter för sina lån. Detta kan göra att många snabblån har en ganska hög effektiv ränta, så en del som verkligen tänker prismedvetet väljer bort snabblån av denna anledning.