Meny Stäng

Freedom Finance

Om du ska ta lån och tycker att det är svårt att hitta ett lån som känns helt rätt kan Freedom Finance, som är en låneförmedlare, hjälpa dig att hitta det optimala lånet. De är nämligen oberoende som förmedlare, men har tillgång till många olika lånelösningar, och är experter på att jämföra dem, baserat på individens egna förutsättningar, tills de hittar en lösning som passar perfekt.

Freedom Finance tar inte heller betalt för sin hjälp, så du betalar inget extra för att använda deras tjänster. Men du kan spara både tid och pengar genom att du enklare hittar den bästa lånelösningen.

Allmänt om Freedom Finance

Det som skiljer Freedom Finance från en del andra låneförmedlare är att de alltid ger dig möjligheten att tala med en lånehandläggare. Detta för att säkerställa att det är rätt lån man tar. På så vis påminner Freedom Finance om en traditionell bank, där man ju också talar med en lånerådgivare. Det enda som skiljer i jämförelse med ett möte med en banktjänsteman är att man inte bara är bunden till en enda låneföretag när man använder Freedom Finance, utan kommer att få välja mellan flera olika lån i slutändan.

Företaget i sig grundades i Manchester i England år 1983, och i Sverige har man bedrivit verksamhet sedan år 2003. Den svenska verksamheten är baserad i Ängelholm i Skåne, och företaget har idag ca. 80 anställda i Sverige. Förutom Sverige bedriver man även verksamhet i våra grannländer Norge och Finland, samt i ursprungslandet England, på Irland och i Spanien.
Idag är Freedom Finance den största förmedlaren av lån i Sverige.

Hur mycket kostar då ett lån som tas av Freedom Finance?

Alla räntor på de lån som Freedom Finance förmedlar sätts individuellt.Så det är omöjligt att svara på exakt vilken ränta som du kommer att få betala på ett lån från dem. Istället kommer långivaren att titta på din samlade ekonomi i samband med din låneansökan, och sedan fatta ett beslut gällande räntan baserat på detta. Detta är faktiskt bra i många fall, framför allt om man har en ordnad ekonomi, hög inkomst, få lån sedan tidigare eller liknande, då detta faktiskt i vissa fall kan leda till att man får betala en lägre ränta på det lån man tar.

Kan alla ansöka om lån via Freedom Finance?

Tjänsten är en tjänst som passar många, men det finns trots detta en del grundkrav som måste uppfyllas för att man ska kunna ansöka om lån av Freedom Finance. För det första måste du vara minst 18 år gammal, tjäna minst 100 000 kronor om året och du måste även vara folkbokförd permanent i Sverige. Du får inte heller ha ett skuldsaldo hos Kronofogden.

Kan man ansöka om lån om man har en betalningsanmärkning?

Ja, det finns trots allt en del långivare i Sverige som kan tänka sig att bevilja lån även till dig med en betalningsanmärkning. Att du har detta behöver därför inte vara ett hinder för att få lån. Men det gör ofta att lånet man tar kanske blir lite dyrare, då du som låntagare med betalningsanmärkning innebär en högre så kallad kreditrisk för långivaren.

Ansöka om ett lån tillsammans med en medlåntagare

Absolut, det kan till och med göra att man kan få ett bättre och billigare lån i vissa fall.

Hur lång tid brukar det ta att få ett lån?

När du ansöker om ett lån kommer du först att få ett skuldebrev hemskickat. Du behöver då underteckna detta skuldebrev och skicka tillbaka till Freedom Finance. Efter att de fått tillbaka ditt undertecknade skuldebrev brukar det ta 3-5 bankdagar innan du ser lånsumman på ditt bankkonto. Det går med andra ord mycket snabbt att få lånet klart när man anlitar Freedom Finance, vilket är en annan stor fördel med deras tjänst.

Recension:
Freedom Finance
Betygsatt av: ABCLånapengar.se ⚡
Betyg: 4.2/5